Quick Links

Cart

Vaša košarica je prazna!

Među suma: 0,00kn (0,00€)
Ukupno: 0,00kn (0,00€)
Uredi košaricu
Naplata

Dobrodošli na novi Blagajne-trezori webshop!

Politika privatnosti


Naš pristup privatnosti

U Larix Plusu uvijek nastojimo izgraditi dugoročne odnose s našim kupcima, tvrtkama i organizacijama, kao i njihovim predstavnicima i svim potrošačima koji kupuju izravno od nas. Naši kupci su nam od najveće važnosti i stoga ćemo s osobnim podacima uvijek postupati s najvećim oprezom i u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (“GDPR”).

Ukoliko želite znati kako i zašto prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke, u nastavku pronađite našu Politiku privatnosti. Također možete pročitati kako zatražiti, promijeniti ili zahtijevati brisanje takvih podataka. Naš je cilj da naši procesi i IT-sustav budu u skladu s hrvatskim zakonodavstvom za zaštitu privatnosti (npr. Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka) i Općom uredbom o zaštiti podataka EU-a (GDPR), koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. 

Za više informacija posjetite web stranicu hrvatske Agencije za zaštitu osobnih podataka (azop.hr).

Ova Politika privatnosti opisuje kako prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke. Također, objašnjava i opisuje zašto koristimo takve podatke i obavještava vas o vašim pravima, npr. kako možete zatražiti, promijeniti ili zahtijevati brisanje podataka koje obrađujemo o vama.

Tko je odgovoran za osobne podatke koji se prikupljaju i obrađuju?

Mi, Larix Plus, društvo s ograničenom odgovornošću s registriranom tvrtkom, OIB: 11726361485, Varaždinska ulica, II. odvojak br. 4, smo voditelj obrade osobnih podataka. Osobne podatke možemo obrađivati mi ili naši partneri.

Uvijek smo odgovorni za partnere koji obrađuju osobne podatke u naše ime, takozvane izvršitelje obrade osobnih podataka. Više informacija o našim izvršiteljima obrade i drugim primateljima osobnih podataka potražite u nastavku.

Podaci za kontakt s kupcima, koje podatke prikupljamo, kako i zašto se prikupljaju?

Kada vi kao kupac, bilo kao predstavnik u tvrtki ili kao privatni potrošač kupujete proizvode u AJ-u, dajete nam svoje osobne podatke kao što su ime, adresa e-pošte i telefonski broj. Potrošač obično dostavlja i podatke o svojoj kućnoj adresi.

Larix Plus koristi te podatke kako bi omogućio dobro korisničko iskustvo tijekom cijelog procesa narudžbe i prodaje: od prezentacije našeg asortimana proizvoda, narudžbe, dostave, potencijalnih reklamacija/jamstvenih pitanja, te razvoja naše ponude i IT-procesa.

Dokumentiramo našu komunikaciju s vama. Komunikacija s vama kao našim kupcem odvija se putem telefona, e-pošte, chata, pisanog i fizičkog kontakta, te digitalnih medija. Razlog za dokumentiranje je omogućavanje praćenja pitanja i pritužbi kupaca, kao i rješavanje svih pitanja tijekom vašeg vremena kao Larix Plus kupca, kao što su pitanja koja se odnose na kupnju/narudžbe, pritužbe, pitanja jamstva ili druge pritužbe/mišljenja na koja ste nam slobodni skrenuti pažnju.

Koji se podaci prikupljaju, u koju svrhu i koliko dugo se podaci pohranjuju?

Neke osobne podatke ćemo obraditi zbog zakonskih zahtjeva. Ostali osobni podaci bit će obrađeni kako bi se omogućili ugovorni odnosi s vama kako bismo naknadno mogli ispuniti svoje obveze iz kupoprodajnog ugovora.

Glavna svrha: Ispuniti naš ugovor s vama

Pravna osnova

Potreban je niz osobnih podataka kako bismo mogli sklopiti ugovor s vama i naknadno ispuniti svoje obveze iz takvog ugovora kao što je navedeno u nastavku. Prikupljanje takvih osobnih podataka proizlazi iz pravne osnove za ispunjenje ugovora.

Temeljna svrha

Vaše osobne podatke trebamo obraditi u svezi s narudžbama i isporukom (uključujući obavijesti i kontakte u vezi isporuke) kako bismo ispunili svoje obveze iz kupoprodajnog ugovora. U određenim slučajevima rješavat ćemo i pritužbe i pitanja jamstva, te osobne podatke prikupljene na taj način. Dodatni osobni podaci mogu se obrađivati u vezi s uslugama kao npr. rezervacija montaže, dostave i dostave na kućnu adresu. Napominjemo da su sve gore navedene svrhe podložne zasebnoj i individualnoj obradi osobnih podataka.

Osobni podaci

Osobni podaci koji će se obrađivati radi ispunjenja obveza iz kupoprodajnog ugovora su:

i.  ime,

ii. email adresa,

iii. adresa,

iv. telefonski broj i

v. detalji plaćanja.

Ako naručujete u ime tvrtke, gore navedene kategorije osobnih podataka također će se obraditi u odnosu na osobu koja je navedena kao osoba za kontakt.

Vrijeme pohrane podataka

Podaci će biti pohranjeni i obrađeni na temelju pravno obvezujućeg sporazuma.

Vremensko razdoblje za pohranu podataka o tvrtki i kontakt podataka o kupcima temelji se na tome koliko često naši kupci kupuju i jamstvenom roku naših proizvoda. Stoga, ovisno o artiklu koji ste kupili od nas, vrijeme pohrane podataka može varirati između tri (3) i trideset (30) godina.

Nakon isteka jamstvenog roka, vaši osobni podaci se pohranjuju do dvanaest (12) mjeseci, a zatim se anonimiziraju. Proces anonimizacije provodi se na mjesečnoj bazi. Osobni podaci i podaci o klijentima s otvorenim stanjem starijim od dvanaest (12) mjeseci čuvaju se u izvornom obliku, a eventualna anonimizacija se provodi mjesečno.

Vremensko razdoblje za pohranu podataka o pojedinim osobama temelji se na našim obvezama prema vama kao potrošaču. Podaci će biti izbrisani ili anonimizirani kada je narudžba dovršena, isporučena, plaćena i jamstveni rok istekne. Ako su podaci anonimizirani, više ne mogu identificirati pojedinu osobu i stoga se ne smatraju osobnim podacima.

Međutim, vaše osobne podatke obrađivati ćemo sve dokle je to potrebno za rješavanje bilo kakvih pritužbi i pitanja jamstva, ili dulje vrijeme ako je potrebno za rješavanje takvog postupka.

Glavna svrha: Izrada profila korisnika

Pravna osnova

Morate kreirati korisnički profil kako biste mogli kupovati od nas. To je potrebno jer moramo biti u mogućnosti zadržati posebna jamstva za naš proizvod (dodatne informacije pogledajte u nastavku). Prikupljanje osobnih podataka temelji se na pravnoj osnovi izvršenja obveza iz ugovora.

Temeljna svrha

Kako bi omogućili kupnju, a time i ugovorni odnos, kupci trebaju kreirati korisnički profil na web stranici blagajne-trezori putem Moje stranice. Svrha toga je da Larix Plus bude u mogućnosti poštivati jamstva i dokumentirati pitanja/pritužbe kupaca. Odgovorni ste za ažuriranje podataka u svakom trenutku u slučaju nastanka promjena.

Osobni podaci

Osobni podaci koji će se obrađivati radi ispunjenja kupoprodajnog ugovora odnosno otvaranja korisničkog računa su:

i. ime,

ii. email adresa,

iii. telefonski broj i

iv. matični broj/OIB (ako je registriran kao poduzetnik).

Vrijeme pohrane podataka

Larix Plus će obrađivati osobne podatke potrebne za održavanje vašeg korisničkog profila aktivnim sve dok ste korisnik, imate tekuće ugovorne odnose s nama (npr. pitanja jamstva ili pritužbe) ili koristite digitalne usluge. Stoga ćemo obrađivati vaše osobne podatke, u istu svrhu kao gore, u razdoblju od dvanaest (12) mjeseci. Osobni podaci će nakon toga biti anonimizirani. Proces anonimizacije provodi se na mjesečnoj bazi. Komunikacija koja je uspostavljena putem naših digitalnih kanala pohranjuje se do daljnjeg.

Glavna svrha: Distribucija newslettera

Pravna osnova i svrha

Osobni podaci koji su potrebni za omogućavanje komunikacije putem newslettera navedeni su u nastavku. Prikupljanje osobnih podataka proizlazi iz pravne osnove uravnoteženja interesa za koju ste dali privolu. Larix Plus ima legitiman interes za priopćavanje vijesti s vama kada ste registrirali svoj interes (dali privolu) za to.

Osobni podaci

Osobni podaci koji će se obrađivati u svrhu individualizacije takvih ponuda su:

i. ime i

ii. email adresa.

Vrijeme pohrane podataka

Larix Plus će obrađivati osobne podatke potrebne za distribuciju newslettera sve dok ne zatražite odjavu od istih. Uvijek se možete odjaviti pritiskom na vezu za odjavu u podnožju primljenog newslettera.

Glavna svrha: Individualizacija naše ponude za vas

Pravna osnova

Kako bismo zadovoljili interes naših kupaca za primanjem relevantnih i individualiziranih marketinških distribucija i kampanja putem naših kanala i IT-sustava, obrađuju se dolje navedeni osobni podaci. Prikupljanje osobnih podataka proizlazi iz pravne osnove uravnoteženja interesa. Larix Plus ima legitimni interes komunicirati s vama vijesti i pružati ponude posebno prilagođene vašim potrebama.

Temeljna svrha

Obrađujemo neke od vaših osobnih podataka kako bismo individualizirali ponude i učinili ih što relevantnijima za vas, kako bismo vam predstavili relevantan asortiman, preporuke proizvoda, inspiraciju i druge relevantne aktivnosti, prilagođene vijesti i distribuciju kataloga.

Osobni podaci

Osobni podaci koji će se obrađivati za individualizaciju takvih ponuda su:

i. ime,

ii. korisničko ime,

iii. kontakt informacije (email adresa i broj telefona),

iv. dob,

v. spol,

vi. mjesto stanovanja ili sjedište tvrtke,

vii. povijest kupnje,

viii. korisnički generirani podaci (npr. povijest klikova i posjeta) na našoj web stranici (za daljnje informacije pogledajte našu politiku kolačića) i

ix. druge postavke koje ste nam naveli.

Digitalni kanali mogu biti tražilice kao što su Google i Bing, kao i društvene mreže, digitalne mreže za oglase i naše vlastite i vanjske ankete kupaca.

Vrijeme pohrane podataka

Larix Plus će obrađivati osobne podatke potrebne za održavanje aktivnim vašeg korisničkog profila sve dokle ste naš kupac, imate kontakt s nama (npr. pitanja jamstva ili pritužbe) ili koristite naše digitalne usluge. Nakon toga ćemo obrađivati vaše osobne podatke, u istu svrhu kao gore, u razdoblju od dvanaest (12) mjeseci. Nakon isteka 12 mjeseci, osobni podaci biti će anonimizirani. Proces anonimizacije provodi se na mjesečnoj bazi. Komunikacija koja je uspostavljena putem naših digitalnih kanala pohranjuje se do daljnjeg.

Kako se odvija naš proces individualizacije (tj. kako obrađujemo vaše podatke)?

Provodimo analizu na individualnoj razini koja ili razvrstava podatke u grupu kupaca (tzv. segment kupaca ili tip industrije) ili koja rezultira jedinstvenim profilom. Uvidi iz analize čine osnovu za osobne i, za vas relevantne ponude. Ti podaci se zatim koriste kao osnova za stvaranje različitih tržišnih aktivnosti, poput distribucije e-pošte i digitalnih reklama u svim medijima koje koristimo.

Glavna svrha: Kampanje temeljene na vašoj digitalnoj interakciji

Temeljna svrha i pravna osnova

Da vam pružimo osobne ponude i inspiraciju na temelju onoga za što ste pokazali interes na blagajne-trezori web stranici ili na našim kanalima. Prihvatili ste ovu vrstu obrade ako ste prihvatili sve kolačiće i prihvatili našu politiku kolačića. Za dodatne informacije o tome kako odbiti kolačiće, pogledajte našu politiku kolačića.

Osobni podaci

Korisnički generirani podaci (npr. povijest klikova i posjeta) na našoj web stranici.

Vrijeme pohrane podataka

Za dodatne informacije i vrijeme pohrane, molimo pogledajte našu politiku kolačića.

Glavna svrha: Evaluacija, razvoj i poboljšanje Larix Plus ponude

Pravna osnova

Kako bismo zadovoljili naš interes za stalnom evaluacijom, razvojem i poboljšanjem Larix Plus ponude, dolje navedeni osobni podaci obrađuju se putem naših kanala i IT-sustava na pravnoj osnovi balansiranja interesa. Larix Plus ima legitimni interes u obrađivanju povijesti kupnji, pritužbi i drugih povezanih informacija kako bismo mogli bolje razvijati naše ponude i usluge za vas kao kupca. Obrada je neophodna kako bismo zadovoljili naš legitimni interes upravljanja životnim ciklusom naših sustava, proizvoda i usluga, kao i za njihovu zaštitu i razvoj.

Temeljna svrha

Larix Plus može koristiti podatke prikupljene putem anketa kupaca, kontakta s kupcima ili povijesti kupnje za analize u svrhu razvoja tvrtke, npr. za razvoj naše web stranice i njezinih funkcija. Analize doprinose osiguranju naših logističkih procesa i predviđanja za skladištenje i razvoj našeg asortimana, te stvaraju osnovu za naš IT-sustav kako bismo općenito povećali sigurnost naših kupaca, dobavljača i partnera.

Osobni podaci

Većina podataka prikupljenih u tu svrhu bit će anonimizirana. Međutim, određene informacije mogu sadržavati neke osobne podatke, na primjer:

i. Korespondencija i povratne informacije o našim uslugama, proizvodima i brizi o kupcima.

Ako se podaci prikupljaju i obrađuju u obliku koji dopušta individualizaciju, kada komunicirate s Larix Plus-om, o tome ćemo vas posebno obavijestiti. Svi ostali podaci koje obrađujemo anonimizirani su i stoga nisu klasificirani kao osobni podaci, kao što su povijest klikova i posjeta, telefonski pozivi i razgovori u chatu. Osim toga, tehnički podaci koji se odnose na uređaje i njihove postavke, npr. domena, uređaji, postavke preglednika i operativni sustavi, također se mogu obraditi. Ovi podaci su anonimni i vi kao pojedinac nikada ne možete biti identificirani po njima.

Vrijeme pohrane podataka

Vaši osobni podaci pohranjuju se tijekom istog razdoblja kao što je navedeno u odnosu na odgovarajuću navedenu svrhu obrade vaših osobnih podataka gore. Od trenutka kada su osobni podaci prvi put zabilježeni u zapisnicima, podaci će se čuvati za rješavanje problema i odgovor na incidente u razdoblju od trinaest (13) mjeseci.

Vaša prava kada obrađujemo vaše osobne podatke

Imate nekoliko zakonskih prava kada obrađujemo vaše osobne podatke, npr. da imate pravo pristupa svim osobnim podacima koje obrađujemo o vama (izvadcima), imate pravo zahtijevati ispravak netočnih podataka i možete zahtijevati brisanje (u određenoj mjeri) osobnih podataka. Vaša prava su:

i. Pravo na informiranje

ii. Pravo na pristup

iii. Pravo na ispravak

iv. Pravo na brisanje

v. Pravo na ograničenje obrade

vi. Pravo na prenosivost podataka

vii. Pravo na prigovor

viii. Pravo na pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka

U nastavku pogledajte pregled svojih najrelevantnijih prava. Ukoliko želite pročitati više o svojim pravima, ovdje su dostupne sveobuhvatne informacije.

Vaša privatnost nam je od najveće važnosti. Stoga je za Larix Plus važno da postoji potpuna transparentnost u vezi s našom obradom vaših osobnih podataka. Važno nam je da imate pristup podacima koje imamo o vama i ako želite detaljnije saznati više o podacima, možete zatražiti izvlačenje iz našeg registra. To možete učiniti jednostavno slanjem emaila na info@larix.hr.

Kako bismo osigurali da podatke otkrivamo ispravnoj osobi i da vaše osobne podatke ne otkrivamo nikome drugome, moramo pribaviti dokaz da ste zahtjev podnijeli vi. Kako bismo riješili vaš zahtjev, pružit ćemo vam informacije o tome kako se trebate identificirati u vezi s podnošenjem obrasca putem naše web stranice.

Također možete zatražiti brisanje vaših kontakt podataka (Pravo na brisanje) i pravo na ispravak vaših osobnih podataka. Provodimo pregled i anonimizaciju kontakt podataka naših poslovnih korisnika nakon četiri (4) godine, pod uvjetom da tijekom četverogodišnjeg razdoblja nije izvršena nijedna transakcija. Pojedinci, odnosno podaci o potrošačima, slijede isti postupak anonimizacije, s obzirom na to da su sve obveze s naše strane i od strane kupca ispunjene.

Možete jednostavno zatražiti brisanje slanjem emaila na info@larix.hr. Odgovorit ćemo s informacijama o tome kako se trebate identificirati kako bismo mogli riješiti vaš zahtjev.

Posjetite Moj račun na našoj web stranici, kontaktirajte nas putem newslettera ili nazovite našu službu za korisnike na 042 379 479 ukoliko želite promijeniti ili ispraviti podatke o kontaktu korisnika ili se odjaviti s marketinške komunikacije kao što su newsletteri i katalozi.

Uvijek imate pravo podnijeti pritužbu u vezi s našom obradom vaših osobnih podataka Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Međutim, radije bismo da nas kontaktirate izravno kao prvi korak kako bismo mogli riješiti vaša pitanja i pritužbe. Možete nas kontaktirati na info@larix.hr.

Kako štitimo vaše osobne podatke?

Koristimo IT-sustave za zaštitu povjerljivosti, integriteta i pristupa kontakt podacima korisnika. Unutar naše organizacije, pristup vašim osobnim podacima ograničen je na osobe koje stvarno trebaju obraditi vaše osobne podatke kako bismo mogli ispuniti svoju obvezu prema vama kao kupcu.

S kim možemo podijeliti vaše osobne podatke?

Obrađivači osobnih podataka

Ako je potrebno ponuditi naše usluge, vaše osobne podatke dijelimo s tvrtkama koje su naši obrađivači osobnih podataka. Obrađivač osobnih podataka je tvrtka koja obrađuje podatke u naše ime u skladu s našim uputama.

Imamo procesore koji nam pomažu u:

i. Transport (logističke tvrtke i špediteri),

ii. Rješenja za plaćanje (tvrtke za otkup kartica, banke i drugi pružatelji platnih usluga),

iii. Marketing (tisak i distribucija, tražilice, društvene mreže, mreže za digitalno oglašavanje, medijske agencije ili agencije za oglašavanje), i

iv. IT-usluge (tvrtke koje se bave potrebnim operacijama, tehničkom podrškom i održavanjem naših IT-rješenja).

Kada se vaši osobni podaci dijele s obrađivačima osobnih podataka, to je isključivo u svrhe koje su kompatibilne sa svrhama za koje smo podatke prikupili. Provodimo kontrole nad svim obrađivačima kako bismo osigurali da oni mogu pružiti odgovarajuća jamstva u pogledu sigurnosti i povjerljivosti osobnih podataka. Sa svim obrađivačima osobnih podataka sklopili smo pisane ugovore koji jamče sigurnost svih obrađenih osobnih podataka i obvezuju se poštivati naše sigurnosne zahtjeve kao i ograničenja i zahtjeve u vezi s međunarodnim prijenosom osobnih podataka.

Tvrtke koje su neovisni voditelji osobnih podataka

Vaše osobne podatke dijelimo s određenim tvrtkama koje su samostalno odgovorne za osobne podatke (kontrolori osobnih podataka). To znači da nemamo kontrolu nad time kako oni obrađuju dostavljene podatke.

Neovisni voditelji osobnih podataka s kojima dijelimo vaše osobne podatke su:

i. Nadležna tijela (policija, porezna ili druga tijela) ako smo na to dužni po zakonu ili u slučaju sumnje na kazneno djelo,

ii. Tvrtke koje se bave prijevozom robe (logističke tvrtke i špediteri), i

iii. Tvrtke koje nude rješenja za plaćanje (tvrtke za otkup kartica, banke i drugi pružatelji platnih usluga).

Kada se vaši osobni podaci dijele s neovisnim voditeljem obrade osobnih podataka, primjenjuje se politika privatnosti te tvrtke i upravljanje osobnim podacima.

Gdje obrađujemo vaše osobne podatke?

Uvijek nastojimo obraditi vaše kontaktne podatke unutar EU/EES-a, a svi naši IT-sustavi nalaze se unutar EU/EES-a. U slučaju podrške, održavanja i razvoja sustava, možda ćemo morati prenijeti podatke u zemlju izvan EU/EES-a, npr. ako dijelimo vaše podatke za kontakt s obrađivačem koji sam ili putem podizvođača ima poslovni nastan u zemlji izvan EU/EES-a ili tamo pohranjuje osobne podatke. U tim slučajevima, obrađivač će pristupiti samo podacima koji su relevantni za danu svrhu.

Bez obzira na zemlju u kojoj se obrađuju vaši kontaktni podaci, poduzimamo sve razumne pravne, tehničke i organizacijske mjere kako bismo osigurali da razina zaštite bude jednaka razini zaštite unutar EU/EES. Kroz naše ugovore zahtijevamo da naši obrađivači osobnih podataka slijede zakone i propise o privatnosti, kao što su GDPR i nacionalno zakonodavstvo o osobnim podacima. Također, zahtijevamo da se nikakvi podaci ne smiju prenositi u zemlju izvan EU/EES osim ako ne postoji sporazum, odgovarajuća razina zaštite ili obvezujuća pravila tvrtke za zaštitu osobnih podataka.

Najnovija verzija pravila o privatnosti uvijek je dostupna na www.ajproizvodi.com

O web stranici

Ove informacije odnose se samo na ovu web stranicu i stoga se ne odnose na web stranice u vlasništvu trećih strana. Za veze na našoj web stranici koje vas vode na druge web stranice, one su pokrivene pravilima o privatnosti dotične tvrtke i web stranice. Budući da Larix Plus ne kontrolira povezane stranice, ne možemo biti odgovorni za sadržaj na tim web stranicama. Stoga uvijek trebate pročitati politiku privatnosti web stranice koju posjećujete.

O JavaScriptu na www.blagajne-trezori.com.hr

Naša web stranica www.ajproizvodi.com sadrži javascript. Ovo je tehnologija koda koja se koristi za vas kao posjetitelja kako biste mogli što jednostavnije doživjeti našu web stranicu. Ukratko, javascript je potreban za ispravan prikaz slika, kako bi se omogućio nesmetan rad funkcija kao što su izbornici, obrasci i prijava na Mojim stranicama te za dohvaćanje i sortiranje informacija.

O kolačićima na www.blagajne-trezori.com.hr

Kolačići su podatkovne datoteke koje mogu sadržavati male količine informacija i pohranjuju se na vašem uređaju. Standardno, sam kolačić ne sadrži nikakve osobne podatke, ali u nekim slučajevima može. Molimo pogledajte našu politiku kolačića na www.blagajne-trezori.com.hr/politika-kolacica za više informacija o kolačićima koje koristimo na Larix Plus web stranici.


menu